dc.contributor.advisor | Novotná, Martina | |
dc.contributor.author | Koritarová, Viktorie | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:23:51Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:23:51Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-04-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43827 | |
dc.description.abstract | Cílem této práce je prozkoumat pracovní kapitál v konkrétní společnosti. Podnik se zabývá prodejem a servisem profesionálního gastro zařízení. Změny ukazatelů pracovního kapitálu jsou pro společnosti velmi důležité, protože v mnoha případech se jedná o největší peněžní toky. Jsou zde porovnány jednotlivé složky pracovního kapitálu během čtyř let, tedy pohledávky, zásoby a finanční aktiva. Tyto složky jsou analyzovány, hodnoceny, je poukázáno na chyby a podán návrh na jejich zlepšení. Tato bakalářská práce zahrnuje také problematiku čistého pracovního kapitálu a nefinančního pracovního kapitálu. To znamená, že z hlediska rozvahy se sledují nejen oběžná aktiva, ale i závazky - konkrétně krátkodobé závazky. Praktická část je založena na informacích z rozvah a rozhovorů se zaměstnanci a skutečnými zákazníky podniku. | cze |
dc.format | 57 s. (90 777 znaků) | |
dc.format | 57 s. (90 777 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | čistý pracovní kapitál | cze |
dc.subject | finanční aktiva | cze |
dc.subject | pohledávky | cze |
dc.subject | rozvaha | cze |
dc.subject | zásoby | cze |
dc.subject | závazky | cze |
dc.subject | net working capital | eng |
dc.subject | financial assets | eng |
dc.subject | receivables | eng |
dc.subject | balance sheet | eng |
dc.subject | inventories | eng |
dc.subject | payables | eng |
dc.title | Pracovní kapitál podniku | cze |
dc.title.alternative | Working Capital of the Company | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 56888 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this work is exploring working capital in specific company. The enterprise deals with selling and service of professional gastro equipments. The changes of indicators of working capital are very important for the companies, because in many instances they might be the largest cash flows. Individual components of working capital during four years are compared, thus receivables, inventories and financial assets. These components are analyzed, rated, and mistakes and the proposal on their improvement are presented. This bachelor thesis includes the issues of net working capital and noncash working capital, too. It means, that in terms of the balance sheet, so not only current assets, but liabilities are followed up, too - specifically short-term payables. The practical part is based on information from balance sheets and interviews with the employees and real costumers of the enterprise. | eng |
dc.date.accepted | 2021-06-02 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Účetnictví a finanční řízení podniku | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |