Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorPechová, Barbora
dc.date.accessioned2024-03-12T09:25:42Z
dc.date.available2024-03-12T09:25:42Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-09-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44015
dc.description.abstractCílem diplomové práce je zjistit aktuální úroveň naplňování cirkulárních principů u gastronomických provozoven a zhodnotit udržitelnost spotřebitelského chování v rámci využívání služeb stravovacích zařízení. Diplomová práce se dělí na část teoretickou a praktickou. Literární rešerše se zabývá především cirkulární ekonomikou a udržitelným rozvojem v kontextu české gastronomie. Pozornost je věnována také problematice udržitelnosti z pohledu spotřebitele. Teoretická část je východiskem pro část výzkumnou, která je realizována formou CAWI jak na úrovni firem, tak na úrovni spotřebitelů. Pro shrnutí poznatků z literární a praktické části je navržen cirkulární model, který popisuje neustálé zlepšování provozu gastronomického podniku podle zásad cirkulární ekonomiky.cze
dc.format181 s. (255 776 znaků)
dc.format181 s. (255 776 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectCirkulární ekonomikacze
dc.subjectcirkulární gastronomické provozovnycze
dc.subjectcirkulární principycze
dc.subjectcirkulární modelycze
dc.subjectlineární ekonomikacze
dc.subjectodpadové hospodářstvícze
dc.subjectudržitelný rozvojcze
dc.subjectudržitelná spotřebacze
dc.subjectCircular economyeng
dc.subjectcircular catering establishmentseng
dc.subjectcircular principleseng
dc.subjectcircular modelseng
dc.subjectlinear economyeng
dc.subjectwaste managementeng
dc.subjectsustainable developmenteng
dc.subjectsustainable consumptioneng
dc.titleCirkulární gastronomické provozovny v podmínkách ČRcze
dc.title.alternativeCircular catering establishments in terms of the Czech Republiceng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag63430
dc.description.abstract-translatedThe purpose of the thesis is to determine the current level of fulfillment of circular principles in catering operation and to analyze the sustainability of consumer behaviour in the market of catering services. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The literary research deals mainly with the circular economy and sustainable development in the context of Czech gastronomy. It also focuses on the issue of sustainability from a consumer perspective. The theoretical part is the starting point for the practical part that is based on a questionnaire survey both at the level of catering establishments and at the level of consumers. The proposed circular model is designed to summarize the knowledge from the literary and practical part. The model describes the continuous improvement of circular principles in a catering operation.eng
dc.date.accepted2021-10-12
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam