dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Pechová, Barbora | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:25:42Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:25:42Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-09-17 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44015 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce je zjistit aktuální úroveň naplňování cirkulárních principů u gastronomických provozoven a zhodnotit udržitelnost spotřebitelského chování v rámci využívání služeb stravovacích zařízení. Diplomová práce se dělí na část teoretickou a praktickou. Literární rešerše se zabývá především cirkulární ekonomikou a udržitelným rozvojem v kontextu české gastronomie. Pozornost je věnována také problematice udržitelnosti z pohledu spotřebitele. Teoretická část je východiskem pro část výzkumnou, která je realizována formou CAWI jak na úrovni firem, tak na úrovni spotřebitelů. Pro shrnutí poznatků z literární a praktické části je navržen cirkulární model, který popisuje neustálé zlepšování provozu gastronomického podniku podle zásad cirkulární ekonomiky. | cze |
dc.format | 181 s. (255 776 znaků) | |
dc.format | 181 s. (255 776 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Cirkulární ekonomika | cze |
dc.subject | cirkulární gastronomické provozovny | cze |
dc.subject | cirkulární principy | cze |
dc.subject | cirkulární modely | cze |
dc.subject | lineární ekonomika | cze |
dc.subject | odpadové hospodářství | cze |
dc.subject | udržitelný rozvoj | cze |
dc.subject | udržitelná spotřeba | cze |
dc.subject | Circular economy | eng |
dc.subject | circular catering establishments | eng |
dc.subject | circular principles | eng |
dc.subject | circular models | eng |
dc.subject | linear economy | eng |
dc.subject | waste management | eng |
dc.subject | sustainable development | eng |
dc.subject | sustainable consumption | eng |
dc.title | Cirkulární gastronomické provozovny v podmínkách ČR | cze |
dc.title.alternative | Circular catering establishments in terms of the Czech Republic | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 63430 | |
dc.description.abstract-translated | The purpose of the thesis is to determine the current level of fulfillment of circular principles in catering operation and to analyze the sustainability of consumer behaviour in the market of catering services. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The literary research deals mainly with the circular economy and sustainable development in the context of Czech gastronomy. It also focuses on the issue of sustainability from a consumer perspective. The theoretical part is the starting point for the practical part that is based on a questionnaire survey both at the level of catering establishments and at the level of consumers. The proposed circular model is designed to summarize the knowledge from the literary and practical part. The model describes the continuous improvement of circular principles in a catering operation. | eng |
dc.date.accepted | 2021-10-12 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |