Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKuneš, Radim
dc.contributor.authorProkop, Daniel
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:30Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:30Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47068
dc.description.abstractV době, kdy se k dojení mléka využívají výhradně automatické systémy je důležité vyhodnocovat kvalitu mléka nejlépe v reálném čase, aby bylo možné zachovat vysokou kvalitu produktů a zároveň včasně detekovat zdravotní problém u dojnice. Při včasné detekci zdravotního problému u dojnice, který lze detekovat změnou v kvalitě mléka, je možné také snížit náklady na její léčbu a eliminovat finanční ztráty během období, kdy mléko nemůžeme zpeněžovat. Pro efektivní zhodnocení kvality nadojeného mléka je vhodné monitorovat následující parametry: počet somatických buněk, vodivost, obsah tuku, bílkovin, laktózy a močoviny. V bakalářské práci jsou uvedeny hladiny výše zmíněných veličin, které indikují změny v kvalitě dojeného mléka, vnitřní a vnější vlivy, které je ovlivňují a také metody pro jejich detekci a vyhodnocení.cze
dc.format52 s. (81 899)
dc.format52 s. (81 899)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkvalita mlékacze
dc.subjectpočet somatických buněkcze
dc.subjectbílkovinacze
dc.subjecttukcze
dc.subjectlaktózacze
dc.subjectmilk qualityeng
dc.subjectsomatic cell counteng
dc.subjectproteineng
dc.subjectfateng
dc.subjectlactoseeng
dc.titleStanovení kvalitativních parametrů dojeného mléka indikující zdravotní stav dojniccze
dc.title.alternativeDetermination of qualitative parameters of milked milk indicating health status of dairy cowseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag64186
dc.description.abstract-translatedWhen only automatic systems are used for milking milk, it is essential to evaluate the quality of the milk, preferably in real-time, to maintain the high quality of the products and at the same time to detect health problems in the dairy cow in good time. By early detection of a dairy cow's health problem, which a change in milk quality can detect, it is also possible to reduce the cost of its treatment and eliminate financial losses during a period when we cannot monetize milk. To effectively evaluate the quality of milked milk, it is appropriate to monitor the following parameters: somatic cell count, conductivity, fat, protein, lactose, and urea content. The bachelor's thesis presents the levels of the quantities mentioned above, which indicate changes in the quality of milked milk, internal and external influences that affect them, as well as methods for their detection and evaluationeng
dc.date.accepted2022-06-10
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZDTb-17 - specializace Dopravní a manipulační technikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam