Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorKrejčí, Leoš
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:54Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:54Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47125
dc.description.abstractVe své práci jsem sledoval změny vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák". V teoretické části práce jsem se zabýval obecnými informacemi o pivu. V praktické části jsem laboratorně a senzoricky zhodnotil vzorky piv prodávaných v rámci České republiky, vyrobených různým způsobem kvašení. V laboratorním šetření jsou jednotlivá piva posuzována dle objemového obsahu alkoholu a dle extraktu původní mladiny. V práci je zahrnuto senzorické hodnocení vybraných vzorků piv. Zaměřil jsem se na vzhled a barvu, chuť a vůni, plnost, říz, pěnivost a hořkost. Práci jsem doplnil o dotazníkové šetření, ve kterém jsem se zaměřil na pohled spotřebitele a jejich preference v konzumaci piv.cze
dc.format55 s
dc.format55 s
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpivocze
dc.subject"ALE"cze
dc.subjectležákcze
dc.subjectextrakt původní mladinycze
dc.subjectkvalita.cze
dc.subjectbeereng
dc.subjectaleeng
dc.subjectlagereng
dc.subjectempirically and sensory evaluationeng
dc.subjectcustomer preferenceseng
dc.titleSledování změn vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák"cze
dc.title.alternativeDifferent parameters monitoring by "ALE" and "lager" beer typeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag65269
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis monitors changes in selected parameters for these types of beer: "ALE" and "lager". The theoretical part describes general information about beer. In the practical part, beer samples are evaluated empirically and sensory. All tested beers are sold in the Czech Republic and produced by various fermentation methods. In empirical research individual beer samples are assessed according to the volume content of alcohol and according to the extract of the original wort. Sensory evaluation includes appearance, color, taste and smell, frothiness and bitterness. This thesis also includes a consumer survey focused on beer preferences.eng
dc.date.accepted2022-06-09
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam