Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorKorousová, Radka
dc.date.accessioned2021-11-22T12:36:22Z
dc.date.available2021-11-22T12:36:22Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-05-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/4749
dc.description.abstractProblematikou, kterou se ve své bakalářské práci zabývám, je ''Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování'', konkrétně jsem se zaměřila na oblast Písku a nejbližšího okolí. V současnosti zesiluje trend ''zdravého životního stylu'', kterého jsou biopotraviny již dlouhou dobu nedílnou součástí. Ze všech různých médií se můžeme dozvědět, jak je důležité stravovat se zdravě, chutně a výživně. Lidé si stále více uvědomují význam hodnotného stravování. Spotřebitele motivuje k nákupu biopotravin v prvé řadě zdraví. Biopotraviny můžeme souhrnně označit za vysoce hodnotné a zdravé potraviny. Jsou vyrobené z produktů ekologického zemědělství, v němž se nepoužívají umělá hnojiva, chemické přípravky, postřiky, hormony ani umělé látky. Marketingový výzkum jsem prováděla nahodile prostřednictvím osobního dotazování a dotazování prostřednictvím emailu. Podařilo se mi získat 45 vyplněných dotazníků. V dané oblasti nabízí biopotraviny 4 restaurace. Ty vedl k zavedení biopotravin především zdravý životní styl. Z převážné části však ve vybrané oblasti nejsou biopotraviny k přípravě jídel v restauracích používány. Věří, že největší překážkou je cena biopotravin a provozovatele by k jejich zavedení vedl především vyšší zájem ze strany zákazníků.cze
dc.format68 s.
dc.format68 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectanalýzacze
dc.subjectnabídkacze
dc.subjectbioporavinycze
dc.subjectveřejné stravovánícze
dc.subjectmarketingový výzkumcze
dc.subjectanalysiseng
dc.subjectsupplyeng
dc.subjectorganic foodseng
dc.subjectcommunity feedingeng
dc.subjectmarketing researcheng
dc.titleAnalýza nabídky biopotravin ve veřejném stravovánícze
dc.title.alternativeAnalysis of the Supply of Biofood in Outdoor Boardingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag15176
dc.description.abstract-translatedThe theme of my bachelor work was ''Analysis the supply of organic foods in community feeding''. The area that I have explored was the town Pisek and the nearest surround. Today is ''the healthy lifestyle“ even stronger, and the organic food is the symbol of this lifestyle. Every little child knows, that is really important, to eat healthy and tasty food with high nutrition. The people have found the sense and magic of nutrition food. The consumers are motivated first with their healthy, to buy the organic food. If we want to describe the organic foods, they are made of ecological agriculture and their sense is to respect the nature and animals mainly. By the ecological agriculture are use any chemical fertilizers, insecticides, hormones and synthetic supports. The marketing research was made by personal and email questioning with accidental sampling. I have managed to get 45 complete fill in questionnaires. In these questionnaires only 4 restaurants are cooking their meals with organic foods. And they are motivated mainly with the healthy lifestyle. However, the main part of them doesn’t use organic food for cooking. They believe that the biggest problem is the price of organic foods, that is much higher, then the price of common foods. They answer that main higher interest theirs customers will lead in introduction organic foods in their menu.eng
dc.date.accepted2010-06-04
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam