Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorAndrlová, Lucie
dc.date.accessioned2021-11-22T12:56:20Z
dc.date.available2021-11-22T12:56:20Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-05-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5097
dc.description.abstractLiterární přehled této práce se zabývá konvenčním a ekologickým chovem skotu a dále produkcí, kvalitou a spotřebou konvenčního mléka a biomléka v rámci České republiky. Popisován je také vývoj výkupních cen mléka placených farmářům mlékárnami. V praktické části této práce jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření zaměřeného na vlastníky mlékomatů a dále na výrobce, resp. distributory těchto zařízení, která byla v době vzniku práce na šetřených územích (tj. na územích Jihočeského kraje a Hl. m. Prahy) v provozu. Respondenti byli dotazováni prostřednictvím telefonu, zřídka na vlastní žádost odpovídali na otázky e-mailem. Z výsledků byly vyvozeny závěry týkající se ekonomické úspěšnosti provozování těchto zařízení a stanoveny další možnosti rozvoje této distribuce mléka vč. nových trendů.cze
dc.format78 s., 27 s. příloh
dc.format78 s., 27 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkonvenční chov skotucze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectekologický chov skotucze
dc.subjectbiomlékocze
dc.subjectdistribuce (bio)mlékacze
dc.subjectautomaty na mléko = mlékomatycze
dc.subjectconventional breeding of cattleeng
dc.subjectmilkeng
dc.subjectenvironmental = ecological breeding of cattleeng
dc.subjectorganic milkeng
dc.subjectdistribution of (organic) milkeng
dc.subjectmilk vending machineseng
dc.titlePerspektivy prodeje (bio)mléka v prodejních automatechcze
dc.title.alternativeThe perspectives of selling (organic) milk in milk vending machineseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag18528
dc.description.abstract-translatedThe theoretical part of this work deals with a conventional and enviromental breeding of cattle and then with the production, quality and consumption of conventional and organic milk within the Czech Republic. It also describes the development of the cost prices paid by dairies to farmers. Practical part of the work presents the evaluation of the quastionnaire investigation concentrated on the vending milk machine owners and then on producers or distributors of these devices that were in operation at the investigated territories (at the territories of South Bohemia and Prague) at the time of the beginning of this work. The questioned people were asked by phone, rarely and at their own request they answered by email. The results were formed into the conclusion related to the economic justification of the operation of these devices. Futher possibilities of the development of this distribution of milk including new trends have been suggested.eng
dc.date.accepted2011-05-31
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam