dc.contributor.author | Bedrníček, Jan | cze |
dc.contributor.author | Golian, Jozef | cze |
dc.contributor.author | Samková, Eva | cze |
dc.contributor.author | Belej, Lubomír | cze |
dc.contributor.author | Smetana, Pavel | cze |
dc.contributor.author | Čapla, Jozef | cze |
dc.contributor.author | Kadlec, Jaromír | cze |
dc.contributor.author | Bárta, Jan | cze |
dc.contributor.author | Bártová, Veronika | cze |
dc.contributor.author | Kolek, Jan | cze |
dc.contributor.author | Mráz, Jan | cze |
dc.contributor.author | Laknerová, Ivana | cze |
dc.contributor.author | Pešek, Milan | cze |
dc.date.accessioned | 2021-03-04T17:31:27Z | |
dc.date.available | 2021-03-04T17:31:27Z | |
dc.date.issued | 2018 | cze |
dc.identifier.isbn | 978-80-552-1813-7 | cze |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/524 | |
dc.description.abstract | Cibule je jedna z nejdůležitějších druhů zeleniny na světě. Velké množství cibulových odpadů se vyprodukuje každý rok. Některé frakce odpadu, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou být využity při výrobě masných výrobků jako inhibitor oxidace tuků. Proto bylo naším cílem vyhodnotit vliv přídavku vodného extraktu cibulových slupek na mleté vepřové maso. Výsledky ukázaly, že přídavek těchto extraktů významně zvýšil antioxidační aktivitu, obsah celkových polyfenolů a také inhiboval oxidaci lipidů. | cze |
dc.format | p. 128-131 | cze |
dc.language.iso | cze | cze |
dc.publisher | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre | cze |
dc.relation.ispartof | Bezpečnosť a kontrola potravín | cze |
dc.subject | masné produkty, antioxidanty, cibulové odpady | cze |
dc.subject | meat product, antioxidant, onion waste | eng |
dc.title | Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích | cze |
dc.title.alternative | ONION WASTE PRODUCTS AS SOURCES OF ANTIOXIDANTS FOR MEAT PRODUCTS MEAT PRODUCTS | eng |
dc.type | ConferenceObject | cze |
dc.identifier.obd | 43883589 | cze |
dc.description.abstract-translated | Onion is one of the most important species of vegetable in the world. Big amounts of onion waste are produced annually. Some fractions of onion waste are rich in antioxidants, which could be used in meat processing to inhibit lipid oxidation. Thus our aim was to evaluate the effect of addition of onion skin water extracts on pork ground meat. Results showed that addition of these extracts significantly increased antioxidant activity, total polyphenol content and also radically inhibited lipid oxidation. | eng |
dc.peerreviewed | yes | cze |
dc.publicationstatus | postprint | cze |
dc.event | Bezpečnosť a kontrola potravín (22.03.2018 - 23.03.2018, Piešťany) | cze |