Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.authorBedrníček, Jancze
dc.contributor.authorGolian, Jozefcze
dc.contributor.authorSamková, Evacze
dc.contributor.authorBelej, Lubomírcze
dc.contributor.authorSmetana, Pavelcze
dc.contributor.authorČapla, Jozefcze
dc.contributor.authorKadlec, Jaromírcze
dc.contributor.authorBárta, Jancze
dc.contributor.authorBártová, Veronikacze
dc.contributor.authorKolek, Jancze
dc.contributor.authorMráz, Jancze
dc.contributor.authorLaknerová, Ivanacze
dc.contributor.authorPešek, Milancze
dc.date.accessioned2021-03-04T17:31:27Z
dc.date.available2021-03-04T17:31:27Z
dc.date.issued2018cze
dc.identifier.isbn978-80-552-1813-7cze
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/524
dc.description.abstractCibule je jedna z nejdůležitějších druhů zeleniny na světě. Velké množství cibulových odpadů se vyprodukuje každý rok. Některé frakce odpadu, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou být využity při výrobě masných výrobků jako inhibitor oxidace tuků. Proto bylo naším cílem vyhodnotit vliv přídavku vodného extraktu cibulových slupek na mleté vepřové maso. Výsledky ukázaly, že přídavek těchto extraktů významně zvýšil antioxidační aktivitu, obsah celkových polyfenolů a také inhiboval oxidaci lipidů.cze
dc.formatp. 128-131cze
dc.language.isoczecze
dc.publisherSlovenská poľnohospodárska univerzita v Nitrecze
dc.relation.ispartofBezpečnosť a kontrola potravíncze
dc.subjectmasné produkty, antioxidanty, cibulové odpadycze
dc.subjectmeat product, antioxidant, onion wasteeng
dc.titleOdpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcíchcze
dc.title.alternativeONION WASTE PRODUCTS AS SOURCES OF ANTIOXIDANTS FOR MEAT PRODUCTS MEAT PRODUCTSeng
dc.typeConferenceObjectcze
dc.identifier.obd43883589cze
dc.description.abstract-translatedOnion is one of the most important species of vegetable in the world. Big amounts of onion waste are produced annually. Some fractions of onion waste are rich in antioxidants, which could be used in meat processing to inhibit lipid oxidation. Thus our aim was to evaluate the effect of addition of onion skin water extracts on pork ground meat. Results showed that addition of these extracts significantly increased antioxidant activity, total polyphenol content and also radically inhibited lipid oxidation.eng
dc.peerreviewedyescze
dc.publicationstatuspostprintcze
dc.eventBezpečnosť a kontrola potravín (22.03.2018 - 23.03.2018, Piešťany)cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam