Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠvec, Roman
dc.contributor.authorAdamíková, Kateřina
dc.date.accessioned2021-11-24T14:08:37Z
dc.date.available2021-11-24T14:08:37Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5631
dc.description.abstractPráce se věnuje analýze geografického okolí zkoumaného zařízení a analýze konkurenčních minipivovarů v okolí zkoumaného zařízení. Dále se práci zabývá analýzou provozu a prvků řízení zkoumaného zařízení. Informace jsem získávala nejen ze sekundárních zdrojů, ale také pomocí řízených rozhovorů s vedením podniku a jeho zaměstnanci. Zajímala jsem se o strukturu klientely podniku, potřebu inovace produktu, podílení se zaměstnanců na řízení společnosti a vnitropodnikovou komunikaci. Na základě těchto informací jsem navrhla inovativní opatření - speciální týdenní menu s kalkulací a věrnostním systémem a zlepšení vnitropodnikové komunikace.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecthospitality industrycze
dc.subjectstravovací službycze
dc.subjectstravovací zařízenícze
dc.subjectminipivovarcze
dc.subjecthospitality industryeng
dc.subjectcatering serviceseng
dc.subjectcatering facilitieseng
dc.subjectmicrobreweryeng
dc.titleProvoz a řízení pivovaru a restaurace U Fleků v Prazecze
dc.title.alternativeOperation and management of the brewery and restaurant U Fleků in Pragueeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23276
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis deals with analyse of the geographical area and analysis of competing microbreweries in the area. Thesis analyzes the operation and management. Information I gained not only from secondary sources, but also use of interviews with management and employees. I was interested in the structure of the clientele, the need for product innovation, employee participation in corporate governance and internal communications. Based on this information, I designed innovations - special weekly menu, calculation and loyalty system and improve internal communication.eng
dc.date.accepted2012-05-28
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam