Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVaněček, Drahoš
dc.contributor.authorBodláková, Alena
dc.date.accessioned2021-11-24T14:11:50Z
dc.date.available2021-11-24T14:11:50Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5774
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá využitím logistiky ve výrobním podniku Pivovar Protivín a. s. Podává pohled na současnou situaci českých pivovarů ve světě a v České Republice. Mapuje trendy posledních let v pivovarnictví a také, jak se na tomto odvětví podepsala hospodářská krize. Jsou zde prezentovány hospodářské výsledky Pivovaru Protivín, které srovnávám s výsledky pivovaru Svijany. Analyzuji distribuci produktů Pivovaru Protivín. Za tímto účelem jsem provedla časový snímek rozvozu piva. Dále jsem se zaobírala problematikou obalového hospodářství v protivínském pivovaře. Pro pivovary je specifická složitá a nákladná zpětná logistika vratných obalů. Pokouším se zjistit, zda by nebylo pro protivínský pivovar vhodné začít vyrábět pivo v PET lahvích. Snažím se stanovit úroveň služeb poskytovaných odběratelům protivínského piva. Podle výsledků uvedených v této práci, mají největší požadavky na služby poskytované pivovarem odběratelé působící v gastronomii. Na základě dotazníkového šetření a následných rozhovorů s hostinskými byly sestaveny standardy poskytování služeb v pivovarnictví. Navrhuji možnosti zlepšení, které by měly vést k úsporám, pružnějším činnostem nebo ke konkurenčním výhodám pivovaru a celé skupiny K Brewery.cze
dc.format77 s. (123 098 zn.), 12 s. pří
dc.format77 s. (123 098 zn.), 12 s. pří
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectLogistikacze
dc.subjectobchodní partnerstvícze
dc.subjecthorizontální integracecze
dc.subjectvertikální integracecze
dc.subjectpozice českých pivovarůcze
dc.subjecttrendy v pivovarnictvícze
dc.subjectspotřeba pivacze
dc.subjectpivovarcze
dc.subjectpivocze
dc.subjectbenchmarkingcze
dc.subjectspidergraf distribucecze
dc.subjectskladovánícze
dc.subjectčasový snímekcze
dc.subjectvratné obalycze
dc.subjectjednorázové obalycze
dc.subjectzpětná logistikacze
dc.subjectrozpor mezi marketingem a logistikoucze
dc.subjectPET lahevcze
dc.subjectzákaznický serviscze
dc.subjectsmlouvy s odběratelicze
dc.subjectfranchisacze
dc.subjectkonkurenční výhoda.cze
dc.subjectLogisticseng
dc.subjectbusiness partnershipeng
dc.subjecthorizontal integrationeng
dc.subjectvertical integrationeng
dc.subjectthe position of Czech brewerieseng
dc.subjecttrends in the brewing industryeng
dc.subjectbeer consumptioneng
dc.subjectbreweryeng
dc.subjectbeereng
dc.subjectbenchmarkingeng
dc.subjectspider grapheng
dc.subjectdistributioneng
dc.subjectstorageeng
dc.subjecttime frameeng
dc.subjectreturnable packagingeng
dc.subjectdisposable packagingeng
dc.subjectreverse logisticseng
dc.subjecta disharmony between marketing and logisticseng
dc.subjectPET bottleseng
dc.subjectcustomer serviceseng
dc.subjectcontracts with customerseng
dc.subjectfranchiseeng
dc.subjectcompetitive advantage.eng
dc.titleVyužití logistiky ve výrobním podnikucze
dc.title.alternativeThe use of logistics in a manufacturing companyeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag18801
dc.description.abstract-translatedThe graduation thesis deals with the use of logistics in the brewery Pivovar Protivín a. s. The paper presents a view of the current situation of Czech breweries in the Czech Republic as well as in the world. It maps the trends of recent years in the brewing industry and shows how Czech breweries have faced up the economic crisis. The results of Pivovar Protivín are presented and compared with the results of Svijany brewery. The distribution of Protivín brewery products is analyzed. Based on the analysis, the time frame of beer delivery to customers is made. Further on, the questions of the packaging management in Protivín brewery are dealt with. Breweries are specific for complex and expensive reverse logistics of returnable packaging. The question whether producing beer in PET bottles would be appropriate for Protivín brewery is studied. Determining the level of services provided for brewery customers is examined. According to the results presented here, the greatest demands on services provided by breweries appeared to be those by the customers in gastronomy sphere. Based on the questionnaire investigation, the standards in providing brewing services were set together. Finally, I suggested possible improvements that should lead to cost savings, greater flexibility of operations and competitive advantages for the Protivín brewery as well as for the whole K Brewery Group.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineÚčetnictví a finanční řízení podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam