dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Miklošová, Katarína | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T06:28:28Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T06:28:28Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/6455 | |
dc.description.abstract | Obsahem bakalářské práce je seznámení s problematikou potravin nového typu (dále jen PNT). Práce ukazuje jak vypadá legislativa upravující PNT, schvalování, uvádění do oběhu, zdravotní nezávadnost. Dále práce uvádí informace o geneticky modifikovaných organismech, popisuje nové technologie v potravinářství- nanotechnologie. Obsahem práce je také zjišťování povědomí spotřebitelů a maloobchodních prodejců o dané tématice. | cze |
dc.format | 61 s. | |
dc.format | 61 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Potraviny nového typu | cze |
dc.subject | geneticky modifikované organismy | cze |
dc.subject | nanotechnologie | cze |
dc.subject | legislativa | cze |
dc.subject | zdravotní nezávadnost | cze |
dc.subject | schvalování | cze |
dc.subject | uvádění na trh | cze |
dc.subject | produkce | cze |
dc.subject | Stévie | cze |
dc.subject | český trh | cze |
dc.subject | Novel foods | eng |
dc.subject | genetically modified organisms | eng |
dc.subject | nanotechnology | eng |
dc.subject | legislation | eng |
dc.subject | food safety | eng |
dc.subject | the approval | eng |
dc.subject | placing into circulation | eng |
dc.subject | production | eng |
dc.subject | Stevia | eng |
dc.subject | Czech market | eng |
dc.title | Potraviny nového typu na českém trhu | cze |
dc.title.alternative | Novel foods | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 28348 | |
dc.description.abstract-translated | The contents of the Bachelor's thesis is the performance of novel foods. Since it is relatively new and not much known area of the food industry, is available to only a limited amount of information. The work shows how it looks on the Czech market legislation, approval, placing into circulation and food safety. It is also possible to read at work how consumers and retailers perceive novel foods. What range of novel foods is in our market? A new type of food is also genetically modified organisms, that work also deals with. | eng |
dc.date.accepted | 2014-05-27 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |