dc.contributor.advisor | Maršík, Martin | |
dc.contributor.author | Mackeová, Miloslava | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T06:28:34Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T06:28:34Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-09-05 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/6475 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce v první fázi pojednává o zemědělství a jeho dvou základních směrech. Zaměřila jsme se na tvorbu cen a její význam podle pohledu z kterého se na ni díváme. V druhé části literární rešerže jsem vysvětlila vzorce, které byly použity v druhé fázi této práce. Zde zkoumám cenový vývoj na třech výrobních fázích, zda zde existuje konstantní sezónnost. Poté porovnávám objem tržeb z hovězího masa u dvou různých podniků. Nechybí zde ani zahraniční obchod ČR s hovězím masem. V poslední části porovnám důchody obyvatelstva, spotřebu hovězího masa a ceny průmyslových výrobců ve vybraných státech EU. | cze |
dc.format | 60 str. | |
dc.format | 60 str. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | cena | cze |
dc.subject | hovězí maso | cze |
dc.subject | trend | cze |
dc.subject | růst | cze |
dc.subject | pokles | cze |
dc.subject | price | eng |
dc.subject | beef meat | eng |
dc.subject | trend | eng |
dc.subject | growht | eng |
dc.subject | drop | eng |
dc.title | Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - hovězí maso | cze |
dc.title.alternative | The economic result of the holding depending on price development - beef meat | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 28781 | |
dc.description.abstract-translated | The first phase this thesis deals with of agriculture and its two basic directions. I focused on development of price and its importance according to the perspective from whitch we look at it. In the second part the theoretical part, I explained the formulas, that where used in the second phase of this work. I compare here on the three stages of production price trend, whether there a constant seasonality is. Then I compare the volume of sales of beef for two different firms. There is foreign trade with beef in ČR. In the last part I compare income population, the consumption of beef and industrial producer prices in selected EU counties. | eng |
dc.date.accepted | 2014-10-07 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Účetnictví a finanční řízení podniku | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |