• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Vliv opakovaného rozmrazení na nutriční účinnost nauplií Artemia salina pro halančíka rýžovištního Oryzias latipes

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.587Mb)
    Posudek vedoucího práce (536.2Kb)
    Posudek oponenta práce (435.9Kb)
    Průběh obhajoby práce (22.16Kb)
    Datum
    2010
    Autor
    Hulan, Petr
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Nutriční účinnost hluboce zamrazeného a opakovaně rozmrazeného zooplanktonu je často zpochybňována, avšak konkrétní údaje o změnách ve složení živin a nutriční účinnosti takto znehodnoceného krmiva chybí. Cílem práce bylo vyhodnotit nutriční účinnost opakovaně rozmrazených nauplií Artemia salina a změny jejich chemického složení na základě růstu, přežití a výskytu případných deformací v průběhu ontogeneze halančíka rýžovištního Oryzias latipes. Jako kontrola sloužily vzorky čerstvě vylíhlých, živých, nauplií. Pokus probíhal se vzorky živých, trvale zamrazených na -25 °C, rozmrazených na 0 °C a opět zamrazených a rozmrazených na +25 °C a opět zamrazených nauplií. Do pokusu byly nasazeny larvy halančíků v době přechodu na vnější potravu. Před zahájením pokusu a po jeho skončení bylo ve vzorcích krmiv (artemie) stanoveno jejich složení s ohledem na obsah živin. Při pokusech bylo zjištěno, že halančík rýžovištní Oryzias latipes krmený mrazenou potravou lépe přežíval, než ten, který byl krmen živou artemií. Dále bylo zjištěno, že ryby krmené živou artemií rostly lépe v porovnání s těmi, které byly krmeny zmrazenou artemií. Deformace ryb nebyly zjištěny žádné. Nutriční hodnota artemie je nejvyšší, je-li podávána živá. Po úpravě zamrazením se některé výživové látky snižují.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/926
    Kolekce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV