• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zdravotně sociální fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zdravotně sociální fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Dopady výpadku elektrické energie ve velkých potravinářských podnicích v Jihočeském kraji

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.246Mb)
    Posudek vedoucího práce (1009.Kb)
    Posudek oponenta práce (1.074Mb)
    Průběh obhajoby práce (48.20Kb)
    Datum
    2014
    Autor
    Hásková, Michaela
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Nepostradatelnost elektrické energie ve všech oblastech života včetně průmyslu vyžaduje, aby byly podniky na případné výpadky elektrické energie připraveny, což zaručí minimalizaci dopadů na obyvatelstvo. Cílem této diplomové práce s názvem Dopady výpadku elektrické energie ve velkých potravinářských podnicích v Jihočeském kraji je analyzovat dopady výpadku elektrické energie v systému připravenosti velkých potravinářských podniků a stanovit následky, které by přerušení dodávky elektrické energie představovalo v oblasti ochrany obyvatelstva. K získání dat pro diplomovou práci bylo využito kvalitativního výzkumu formou strukturovaných rozhovorů s pracovníky pěti potravinářských podniků odpovědnými za danou oblast. K vyhodnocení rozhovorů došlo pomocí SWOT analýzy a pro analýzu nejvýznamnějších dopadů výpadku elektrické energie v systému připravenosti podniků a v oblasti ochrany obyvatelstva pak bylo využito metody KARS. Z výsledků výzkumného šetření vyplynulo, že výpadek elektrické energie představuje pro potravinářské podniky v Jihočeském kraji okamžité zastavení výroby. Žádný z dotazovaných podniků nevlastní náhradní zdroj elektrické energie, takže časová udržitelnost nouzového zásobování elektrickou energií je nulová. Alarmující je tento fakt především z pohledu krizového řízení, protože dva z dotazovaných potravinářských podniků jsou zařazeny v Krizovém plánu Jihočeského kraje a plní opatření z něj vyplývající. Významným faktorem ovlivňujícím aktuální stav připravenosti potravinářských podniků na výpadek elektrické energie je bezesporu fakt, že k dnešnímu dni v České republice neexistuje legislativní úprava, která by ukládala povinnost potravinářským podnikům zahrnout přípravu na výpadek elektrické energie do jejich systému řízení. Zvýšení připravenosti potravinářských podniků na výpadek elektrické energie, například v podobě zakoupení náhradního zdroje elektrické energie, by tedy vyžadovalo nemalé investice od samotných právnických a podnikajících fyzických osob. Doufám, že tato diplomová práce poslouží nejen jako učební materiál, ale bude přinejmenším námětem k diskuzi samotným potravinářským podnikům, jako modelový příklad řešení připravenosti na výpadek elektrické energie.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/21892
    Kolekce
    • Zdravotně sociální fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV