• Agroturistika jako přínos k zaměstnanosti ve venkovském prostoru 

      Havlíková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce se věnuje zkoumání vlivu agroturistiky na zaměstnanost ve venkovském prostoru. Nejprve se zabývá popisem cestovního ruchu, jeho základních druhů a forem. Nicméně největší pozornost je věnována agroturistice, ...
    • Analýza jídelních lístků na vybrané základní škole z hlediska dodržování doporučených výživových dávek 

      Bartoš, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)
      Diplomová práce vychází z šetření, které bylo provedeno na Základní škole Velešín ve školním roce 2007/2008 a bylo zaměřeno na žáky pátých, sedmých a devátých ročníků. Cílem diplomové práce byla analýza jídelních lístků z ...
    • Analýza schváleného územního plánu malé obce a návrh na jeho doplnění a na změnu 

      Müllerová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
      Diplomová práce se zabývá analýzou územního plánu sídelního útvaru Svatý Jan nad Malší. Přilehlé osady jako Sedlce a Chlum nad Malší byly popsány z hlediska největších změn, podrobněji se práce zabývá katastrálním územím ...
    • Analýza současného územního plánu města 

      Vávrová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
      Na příkladu územního plánu obce Libníč byla provedena územní analýza zpracovaného územního plánu obce. Prostřednictvím dotazníkového šetření a na základě vlastního pozorování bylo provedeno jeho zhodnocení a byly zpracovány ...
    • Analýza výskytu vybraných zoonóz v Jihočeském kraji 

      Soumarová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
      Diplomová práce byla zaměřena na vyhodnocení šesti vybraných zoonóz s výskytem v Jihočeském kraji (kampylobakterióza, salmonelóza, listerióza, klíšťová meningoencefalitida, lymeská borelióza, tularémie) v rozmezí let ...
    • Aplikace nových legislativních předpisů v označování potravin a výrobků z nich v České republice 

      Procházková, Helena (Jihočeská univerzita, 2017)
      Označování potravin poskytuje spotřebitelům jednoduché, srozumitelné a konzistentní informace o nakupovaných potravinách, které jim umožní činit moudrá rozhodnutí. Potravinářské obaly obsahují spojení mezi zemědělskými ...
    • Hodnocení nutriční kvality školních obědů a sledování stravovacích návyků a jejich změn u studentů víceletého gymnázia 

      Havel, David (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem diplomové práce bylo hodnocení stravovacích návyků studentů na víceletém gymnáziu. Sledováni byly studenti primy, tercie, kvinty a septimy gymnázia v Třeboni ve školním roce 2010/2011. Výzkum lze rozdělit do více ...
    • Kvalita výživy dětí mladšího školního věku 

      Jurásková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
      V diplomové práci se zabývám výživou a stravováním dětí mladšího školního věku. Vlastní výzkum probíhal na ZŠ a ZUŠ Vltava, Bezdrevská 3, České Budějovice a lze ho rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve vyhodnocení ...
    • Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety 

      Hosnedlová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
      Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ...
    • Motivace pracovníků ve vybraném podniku 

      Soukupová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
      Diplomová práce je zaměřena na motivační a stimulační systém. Pro toto hodnocení jsem zvolila společnost AISIN EUROPE MANUFACTURING CZECH s.r.o., která má v současné době 270 zaměstnanců a jejíž motivační a stimulační ...
    • Možnosti rozvoje Zoo Jihlava z pohledu návštěvníků 

      Straková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
      Prosperující zoologická zahrada zajišťuje vynikající chov zvířat a péči o ně, ale i nabídku nevšedních zážitků, vzdělávání a kvalitní služby pro své návštěvníky. Předkládaná práce se zabývá možnostmi potenciálního rozvoje ...
    • Podnikatelský záměr na rekonstrukci vybraného brownfieldu 

      Persán, František (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu podnikatelského plánu na rekonstrukci brownfieldu na dům s pečovatelskou službou ve vesnici Markvartice. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teorií, kde jsou postupně ...
    • Posouzení kvality piva v minipivovarech 

      Jiráková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena ...
    • Rozvoj osobnosti managera, motivace, stimulace a celoživotní učení 

      Codlová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
      Cílem této diplomové práce je specifikace přístupů k rozvoji osobnosti manažera, identifikace způsobů motivace a stimulace a získávání názorů o potřebě celoživotního učení. Průzkum byl realizován v podnicích Farmtec a.s. ...
    • Rurální turismus - případová studie obce Holubov 

      Holý, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
      Hlavním cílem této diplomové práce bylo porovnání názorů a očekávání místních obyvatel s turisty včetně zhodnocení vlivu turismu na přírodu. V teoretické části jsou vymezeny pojmy týkající se problematiky cestovního ruchu ...
    • Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku 

      Doubravová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
      Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ...
    • Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary 

      Opolzer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
      Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou ...
    • Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek 

      Crkalová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2019)
      Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ...
    • Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce 

      Beerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
      Syrové mléko je jedním z nejvíce sledovaných produktů, nejen z hlediska mikrobiálního, ale také z hlediska technologického, chemického a senzorického. Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu přerušení chladírenského ...
    • Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék 

      Tomášková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ...