Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "dotazníkové šetření"
Zobrazují se záznamy 1-20 z 25
-
Agroturistika jako přínos k zaměstnanosti ve venkovském prostoru
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce se věnuje zkoumání vlivu agroturistiky na zaměstnanost ve venkovském prostoru. Nejprve se zabývá popisem cestovního ruchu, jeho základních druhů a forem. Nicméně největší pozornost je věnována agroturistice, ... -
Analýza jídelních lístků na vybrané základní škole z hlediska dodržování doporučených výživových dávek
(Jihočeská univerzita, 2010)Diplomová práce vychází z šetření, které bylo provedeno na Základní škole Velešín ve školním roce 2007/2008 a bylo zaměřeno na žáky pátých, sedmých a devátých ročníků. Cílem diplomové práce byla analýza jídelních lístků z ... -
Analýza schváleného územního plánu malé obce a návrh na jeho doplnění a na změnu
(Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce se zabývá analýzou územního plánu sídelního útvaru Svatý Jan nad Malší. Přilehlé osady jako Sedlce a Chlum nad Malší byly popsány z hlediska největších změn, podrobněji se práce zabývá katastrálním územím ... -
Analýza současného územního plánu města
(Jihočeská univerzita, 2007)Na příkladu územního plánu obce Libníč byla provedena územní analýza zpracovaného územního plánu obce. Prostřednictvím dotazníkového šetření a na základě vlastního pozorování bylo provedeno jeho zhodnocení a byly zpracovány ... -
Analýza výskytu vybraných zoonóz v Jihočeském kraji
(Jihočeská univerzita, 2015)Diplomová práce byla zaměřena na vyhodnocení šesti vybraných zoonóz s výskytem v Jihočeském kraji (kampylobakterióza, salmonelóza, listerióza, klíšťová meningoencefalitida, lymeská borelióza, tularémie) v rozmezí let ... -
Aplikace nových legislativních předpisů v označování potravin a výrobků z nich v České republice
(Jihočeská univerzita, 2017)Označování potravin poskytuje spotřebitelům jednoduché, srozumitelné a konzistentní informace o nakupovaných potravinách, které jim umožní činit moudrá rozhodnutí. Potravinářské obaly obsahují spojení mezi zemědělskými ... -
Hodnocení nutriční kvality školních obědů a sledování stravovacích návyků a jejich změn u studentů víceletého gymnázia
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo hodnocení stravovacích návyků studentů na víceletém gymnáziu. Sledováni byly studenti primy, tercie, kvinty a septimy gymnázia v Třeboni ve školním roce 2010/2011. Výzkum lze rozdělit do více ... -
Kvalita výživy dětí mladšího školního věku
(Jihočeská univerzita, 2011)V diplomové práci se zabývám výživou a stravováním dětí mladšího školního věku. Vlastní výzkum probíhal na ZŠ a ZUŠ Vltava, Bezdrevská 3, České Budějovice a lze ho rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve vyhodnocení ... -
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
(Jihočeská univerzita, 2021)Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ... -
Motivace pracovníků ve vybraném podniku
(Jihočeská univerzita, 2007)Diplomová práce je zaměřena na motivační a stimulační systém. Pro toto hodnocení jsem zvolila společnost AISIN EUROPE MANUFACTURING CZECH s.r.o., která má v současné době 270 zaměstnanců a jejíž motivační a stimulační ... -
Možnosti rozvoje Zoo Jihlava z pohledu návštěvníků
(Jihočeská univerzita, 2021)Prosperující zoologická zahrada zajišťuje vynikající chov zvířat a péči o ně, ale i nabídku nevšedních zážitků, vzdělávání a kvalitní služby pro své návštěvníky. Předkládaná práce se zabývá možnostmi potenciálního rozvoje ... -
Podnikatelský záměr na rekonstrukci vybraného brownfieldu
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu podnikatelského plánu na rekonstrukci brownfieldu na dům s pečovatelskou službou ve vesnici Markvartice. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teorií, kde jsou postupně ... -
Posouzení kvality piva v minipivovarech
(Jihočeská univerzita, 2015)Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena ... -
Rozvoj osobnosti managera, motivace, stimulace a celoživotní učení
(Jihočeská univerzita, 2009)Cílem této diplomové práce je specifikace přístupů k rozvoji osobnosti manažera, identifikace způsobů motivace a stimulace a získávání názorů o potřebě celoživotního učení. Průzkum byl realizován v podnicích Farmtec a.s. ... -
Rurální turismus - případová studie obce Holubov
(Jihočeská univerzita, 2015)Hlavním cílem této diplomové práce bylo porovnání názorů a očekávání místních obyvatel s turisty včetně zhodnocení vlivu turismu na přírodu. V teoretické části jsou vymezeny pojmy týkající se problematiky cestovního ruchu ... -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary
(Jihočeská univerzita, 2020)Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou ... -
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ... -
Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce
(Jihočeská univerzita, 2016)Syrové mléko je jedním z nejvíce sledovaných produktů, nejen z hlediska mikrobiálního, ale také z hlediska technologického, chemického a senzorického. Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu přerušení chladírenského ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ...