Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVrchota, Jaroslav
dc.contributor.authorPokorná, Štěpánka
dc.date.accessioned2022-03-08T13:26:04Z
dc.date.available2022-03-08T13:26:04Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/37499
dc.description.abstractBakalářská práce Analýza vnějšího prostředí vybraného minipivovaru se zabývá různými externími vlivy působícími na fungování a prosperování podnikatelského subjektu typu minipivovar. Pro takový podnik je důležité, aby se orientoval na trhu, ve kterém se pohybuje. K tomu slouží několik analýz. Díky nim podnik zjistí, v čem vyniká a naopak, kde má slabiny. Podle výsledků z analýz firma aplikuje upravenou strategii, aby zlepšila svou pozici na trhu. Posláním podniku je uspokojovat potřeby zákazníků, tvořit tak zisk, a tím uspokojovat své potřeby. Není jednoduché vyhovět všem požadavkům a všem zákazníkům. Proto se firma orientuje na určitý segment trhu. Dalším zásadním bodem pro fungování firmy jsou náklady. Ty je třeba sledovat, aby se příliš nevychýlily a neohrozily chod podniku. Klíčovými pojmy a body pro výzkum problematiky vlivu vnějšího prostředí na podnik, a to jakékoliv velikosti či prosperity, jsou: management a jeho prostředí, dále jednotlivé analýzy, které se týkají tohoto prostředí. Nejdůležitější a nejznámější z nich jsou: STEP, SWOT a Porterova analýza konkurence. STEP analýza zkoumá faktory, které působí na podnik zvenčí. SWOT analýzu děláme proto, abychom zjistili silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení v podniku. Z teoretického hlediska je rovněž podstatné sledovat trendy vývoje vnějšího prostředí a možné strategie rozvoje podniku.cze
dc.format56 stran
dc.format56 stran
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectstrategiecze
dc.subjectmanagement a jeho prostředícze
dc.subjectanalýzacze
dc.subjectSTEPcze
dc.subjectSWOTcze
dc.subjectPortercze
dc.subjectExternal environment analysiseng
dc.subjectSTEPeng
dc.subjectSWOTeng
dc.subjectPORTEReng
dc.subjectmanagementeng
dc.subjectstrategyeng
dc.titleAnalýza vnějšího prostředí vybraného minipivovarucze
dc.title.alternativeAnalysis of External Environment in Selected Minibreweryeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag45948
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on the analysis of the external environment of the chosen microbrewery. The external environment is affected by direct and indirect influences. Among the direct influences belong customers, suppliers and competitors and among the ones belong social, technological, economic and political factors. Analyses, such as SWOT, STEP or Porter are used for the determination of the current state of the business environment. These analyses are applied on the chosen company, which is called the Brewery Malt. The necessary information for this work is obtained directly from the company's management. The collected data from the analyses are evaluated. Finally the strategy from the improvement of the brewery's market current state is suggested.eng
dc.date.accepted2018-05-23
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineŘízení a ekonomika podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam