Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorAdamová, Markéta
dc.contributor.authorFerdová, Jaroslava
dc.date.accessioned2022-03-08T13:28:39Z
dc.date.available2022-03-08T13:28:39Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/37619
dc.description.abstractPráce je zaměřena na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí vybraného hotelového zařízení, jež je souhrnně nazývána jako situační analýza. Na základě studia odborné literatury se literární rešerše zaměřuje na určení vnitřního a vnějšího prostředí a následně jsou popsány nástroje situační analýzy. Východiskem praktické stránky této práce je využití základních metod situační analýzy k posouzení jednotlivých faktorů a vlivů působících na chod podniku, určení odpovídající strategie a návrh na zlepšení situace hotelového zařízení. Nejprve jsou vymezeny vlivy působící z vnějšího prostředí na hotelové zařízení skrze PESTE analýzu a následně je určena míra a významnost těchto vlivů. Pro zhodnocení aspektů konkurenčního prostředí je využit Porterův model pěti konkurenčních sil. Rozbor portfolia je zpracován na základě BCG matice. Díky interním zdrojům hotelového zařízení byla vypracována geografická a demografická segmentace hostů. U veškerých analýz jsou stanoveny závěry hodnotící konkrétní hlediska dílčích analýz. Konečné výsledky jsou zaneseny do SWOT analýzy, která slouží ke stanovení strategie a doporučení návrhu na zlepšení stávající situace.cze
dc.format66 s. (98 211 znaků)
dc.format66 s. (98 211 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectSituační analýzacze
dc.subjectBCG maticecze
dc.subjectPESTE analýzacze
dc.subjectSWOT analýzacze
dc.subjectsegmentacecze
dc.subjectPorterův model.cze
dc.subjectSituational analysiseng
dc.subjectBCG matrixeng
dc.subjectPESTE analysiseng
dc.subjectSWOT analysiseng
dc.subjectSegmentationeng
dc.subjectPorters's five forces.eng
dc.titleAnalýza prostředí hotelového zařízenícze
dc.title.alternativeAnalysis of the Hotel Environmenteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag53519
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with situational analysis of selected hotel. Firstly, the important part of literature research is the general definition of the external and internal environment. After that are described main tools of the situation analysis. Collecting primary information sources is done by internal data of the company and by external market research. The main content of this bachelor thesis defines detailed analysis of external environment by using PESTE method. Elements of this method are described and then is assess impact of each factor. To evaluate the Hotel's portfolio is used BCG matrix and by using Porter's five forces analysis it is possible to find out how to competitive environment affect the company. On the base of internal data of the company is made a demographic and geographic segmentation of Hotel's guests. With the empirical knowledge from each data, solutions to the problem are established. To summary data form each analysis is used SWOT method with processed strategy suggestion.eng
dc.date.accepted2018-05-21
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineŘízení a ekonomika podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam