Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKastnerová, Markéta
dc.contributor.authorVanišová, Hana
dc.date.accessioned2023-03-07T10:01:26Z
dc.date.available2023-03-07T10:01:26Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-26
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40580
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá vlivem marketingu na zákazníka při výběru potravin. Zkoumá, zda převáží vliv marketingu nebo zákazníkův vlastní úsudek o vhodnosti volby potravin denní potřeby z hlediska sledování jejich nutričního složení. Teoretická část se zabývá základy marketingu, nemalá pozornost je věnována také potravinářskému zboží, označování potravin, výživě a kvalitě potravinářských produktů, které mohou ve velké míře ovlivnit kvalitu života. Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření. Získaná data jsou zpracována ve formě tabulek a grafů, doplněných slovním komentářem. Platnost stanovených hypotéz je statisticky vyhodnocena a zpracována. Na základě výsledků výzkumného šetření jsou v závěru diplomové práce vyhodnoceny faktory ovlivňující nákupní rozhodování a jednotlivé preference respondentů při výběru potravin. V příloze je sestavený přehled praktických informací a obecných rad, které by měly nakupujícím pomoci v rozhodování při nákupu základních potravin a v lepší orientaci mezi údaji uvedenými na obalech jednotlivých produktů.cze
dc.format86, 7 s. (145 849 znaků)
dc.format86, 7 s. (145 849 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectMarketingcze
dc.subjectmarketingový mixcze
dc.subjectmarketingová komunikacecze
dc.subjectmarketingové trikycze
dc.subjectnákupní chovánícze
dc.subjectmédia (masmédia)cze
dc.subjectpotravinářské zbožícze
dc.subjectoznačování potravincze
dc.subjectznačky kvalitycze
dc.subjectvýživa a kvalita životacze
dc.subjectMarketingeng
dc.subjectmarketing mixeng
dc.subjectmarketing communicationeng
dc.subjectmarketing trickseng
dc.subjectbuying behavioreng
dc.subjectmedia (mass media)eng
dc.subjectfood goodseng
dc.subjectfood labelingeng
dc.subjectquality labelseng
dc.subjectnutrition and quality of lifeeng
dc.titleVliv marketingu na zákazníka při výběru potravincze
dc.title.alternativeThe influence of marketing on the customer at food choiceseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag49120
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with the influence of marketing on the customer in the choice of food. It examines whether the influence of marketing prevails over customer´s own judgment about the choice of appropriate food for daily use in terms of monitoring its nutritional composition. The theoretical part deals with the basics of marketing, with a lot of attention being paid to food goods, food labeling, nutrition and the quality of food products, which can greatly affect the quality of life. The research was conducted through a questionnaire survey. The obtained data are processed in the form of tables and graphs, supplemented with verbal commentary. The validity of the set hypotheses is statistically evaluated and processed. Based on the results of the research, at the end of the thesis, the factors influencing the purchasing decision and the individual preferences of the respondents in the food selection are evaluated. The appendix provides an overview of practical information and general advice that should help shoppers to make choices when purchasing basic foods and to better understand the information given on individual product packaging.eng
dc.date.accepted2019-05-23
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam