Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorMichalová, Michaela
dc.date.accessioned2025-03-06T08:44:40Z
dc.date.available2025-03-06T08:44:40Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-09-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/46487
dc.description.abstractBakalářská práce analyzuje nabídku nízkosacharidových a bezsacharidových potravin na českém trhu. Teoretická část představuje literární rešerši dostupných vědeckých textů, seznamuje s problematikou sacharidů a jejich příjmu v potravě. Uvádí výčet druhů nízkosacharidového stravování a jeho vlivu na lidské zdraví především ve spojení s civilizačními chorobami. Dále se soustředí na nízkosacharidové potraviny, jejich označování a na velikost a predikci růstu trhu. Praktická část poskytuje výsledky dotazníkového šetření na spotřebitelské úrovni a výsledky průzkumu nabídky kamenných prodejen a internetového prostředí. Dotazníkové šetření se zaměřuje na poptávku po zkoumaných potravinách, nákupní chování spotřebitelů a dostupnou nabídku těchto potravin. Terénní průzkum a průzkum internetového prostředí přináší informace o šířce a hloubce sortimentu ve vybraných specializovaných a despecializovaných prodejnách.cze
dc.format76 s. (134 889 znaků)
dc.format76 s. (134 889 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsacharidycze
dc.subjectnízkosacharidové potravinycze
dc.subjectbezsacharidové potravinycze
dc.subjectbantingcze
dc.subjectzpůsoby stravovánícze
dc.subjectčeský trhcze
dc.subjectcarbohydrateeng
dc.subjectlow-carbohydrate foodseng
dc.subjectno-carbohydrate foodseng
dc.subjectbantingeng
dc.subjectdietary directionseng
dc.subjectCzech marketeng
dc.titleNízko a bezsacharidové potraviny na českém trhucze
dc.title.alternativeLow-carbohydrate and no-carbohydrate foods on the Czech marketeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag64104
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis analyses the supply of low-carbohydrate and carbohydrate-free foods on the Czech market. The theoretical part presents a literature search of available scientific texts, introduces the issue of carbohydrates and their intake in the diet. It provides a list of types of low-carbohydrate diets and their impact on human health, especially in relation to civilisation diseases. It also focuses on low-carbohydrate foods, their labeling and market size and growth forecast. The practical part provides the results of a questionnaire survey at consumer level and the results of a survey of bricks-and-mortar stores and the internet environment. The questionnaire survey focuses on the demand for the observed food products, consumer purchasing behaviour and available supply. The field and internet surveys provide information on the breadth and depth of the product suply in selected specialised and non-specialised stores.eng
dc.date.accepted2022-10-11
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineEkonomika a managementcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam