Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorToušek, Radek
dc.contributor.authorProkop, Zdeněk
dc.date.accessioned2021-11-22T12:56:15Z
dc.date.available2021-11-22T12:56:15Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-05-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5086
dc.description.abstractObalové technologie zahrnují široké spektrum možností. Každý produkt lze balit několika různými způsoby, aby i přesto nakonec mohly být unifikovaně naloženy do návěsu, přívěsu, kontejneru nebo jiné manipulační jednotky vyššího řádu. Samotné obalové prostředky rovněž podléhají balení a transportům před svou vlastní aplikací. Pivovar (charakterizovaný subjekt) je znám svým tradičním způsobem výroby. Výběr surovin a technologické procesy jsou sveřepě zachovávány. V současném tržně orientovaném hospodářství však nelze přehlížet dynamicky se měnící požadavky odběratelů a spotřebitelů. Projevují se zejména v nárocích na spotřební a přepravní obaly. Drsná konkurence v segmentu spotřebního zboží, do níž náleží i pivo, vyzývá k potřebě se odlišit od ostatních a vytvořit přidanou hodnotu atraktivním designem, vysokou funkčností, spolehlivostí a inovací obalových jednotek. Trh s pivem v České republice vykazuje charakteristické rysy. Je konzervativní, invariantní, stabilní a specificky rozsáhlý, avšak nasycený. Saturovanost nutí tuzemské výrobce koncentrovat větší či menší část svých sil do exportních trhů. Je tedy nezbytné měnit a vylepšovat obalové systémy, např. modernizace lahvových linek, zdokonalení stávajících či zavedení zcela nových obalových technologií.cze
dc.format74 s. (128 965 znaků)
dc.format74 s. (128 965 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectlogistikacze
dc.subjectobalové technologiecze
dc.subjectmanipulační jednotkacze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectpivocze
dc.subjectlogisticseng
dc.subjectpackaging technologieseng
dc.subjecthandling uniteng
dc.subjectfoodstuffeng
dc.subjectbeereng
dc.titleAnalýza obalových technologií pro balení nápojů u vybraného potravinářského podnikucze
dc.title.alternativeAnalysis of beverage packaging technologies within certain food production planteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag18423
dc.description.abstract-translatedThere are many degrees of freedom within packaging technologies. Every product could be packaged in several ways. However the final step for transportation is common for every piece of them, a trailer, a container or any other handling unit of higher grade. The food production plant which was allowed to be considered is one of the large Czech breweries. Like in every production plant, there are many packaging materials needed. Application of ABC method rescues capital sources for more effective usage. Czech beer market is highly saturated. Many domestic breweries concern to invest they forces to export markets. However they need to change and improve some of their packaging technologies. For example: bottling, carton or cardboard packaging line improvement, or taking into an account new innovative keg packaging opportunities.eng
dc.date.accepted2011-06-01
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam