Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorPincová, Markéta
dc.date.accessioned2021-11-25T06:47:06Z
dc.date.available2021-11-25T06:47:06Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7036
dc.description.abstractCílem práce je na základě výzkumu spotřebního a nákupního chování navrhnout možné postupy pro výrobce nebo obchodníky. Cílem je zjistit konkrétní chování konzumentů kávy, jejich zvyky a preference. Dalším cílem je najít spojitost mezi různými hledisky. Základní porovnávaná hlediska jsou věk a pohlaví. V souladu s cílem práce jsou konkrétní opatření formulovány pro firmu Matheo, s. r. o., která obchoduje s čerstvou praženou kávou. Teoretická část obsahuje literární rešerši, která definuje spotřební a nákupní chování, marketingový výzkum, veletrhy a výstavy. Další část se zabývá kávou, typy kávy, přípravou kávy, účinky kávy (kofeinu) a spotřebou kávy v České Republice a ve světě. Praktická část je zaměřena na výzkum spotřebitele kávy a výzkum prodeje. Informace a výsledky byly zjišťovány pomocí metody dotazníkového šetření od alespoň 200 respondentů.cze
dc.format37 s.
dc.format37 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectspotřební chovánícze
dc.subjectnákupní zvykycze
dc.subjectkávacze
dc.subjectčerstvá pražená kávacze
dc.subjectvýzkumcze
dc.subjectespressocze
dc.subjectturecká kávacze
dc.subjectconsumer behavioureng
dc.subjectpurchase habitseng
dc.subjectcoffeeeng
dc.subjectfresh roasted coffeeeng
dc.subjectresearcheng
dc.subjectespressoeng
dc.subjectturkish coffeeeng
dc.titleNákupní a spotřební zvyklosti v sortimentu kávycze
dc.title.alternativeBuying and Consumption Habits in the Case of Coffeeeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag36822
dc.description.abstract-translatedThe aim of the thesis is to suggest possible progress for producers or traders based on research of purchase and consumer behaviour. The target is to find out specific behaviour of coffee users, their habits and preferences. Next target is to find connections among the various aspects. Fundamental aspects (age and gender) were compared. In accordance with the aim of the thesis concrete measures are formulated for the company Matheo, lnc, which trades with fresh roasted coffee. The theoretical part contains literary background research. Background research defines purchase and consumer behaviour, marketing research, fairs and exhibitions. Next part deals with coffee, types of coffee, preparation of coffee, effects of coffee (caffeine) and consumption of coffee in the Czech Republic and all over the world. The practical part is focused on research of coffee user´s habits and sales research. The information and results were received by questioning of at least 200 respondents.eng
dc.date.accepted2015-05-27
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam