Zobrazují se záznamy 41-60 z 42268

    • Hodnocení plodnosti skotu 

      Spurná, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo zjistit úrovně reprodukce skotu v České republice, ve světě a ve vybraném podniku, následně je porovnat a zjistit vlivy, které na ně působí. Pro zhodnocení reprodukce byl vybrán podnik ARGA ...
    • Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů 

      Petáková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit jakostní znaky masa z faremně chova-ných jelenů a srovnat je se znaky hovězího masa mladých býků shodného věku a podobných podmínek chovu na základě chemického složení svaloviny. Do ...
    • Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů 

      Fürstová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vlivu dvou odlišných způsobů porážky zvířat na kvalitu masa, a to pomocí stanovení jednotlivých jakostních ukazatelů daňčího masa, a následné porovnání výsledků. Na odebraných vzorcích ...
    • Zhodnocení monitoringu mykotoxinů ve vybraných surovinách 

      Dyková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2021)
      Kontaminace krmiv a potravin cizorodými látkami představuje dlouhodobý globální problém a je jí věnována velká pozornost. Cílem diplomové práce bylo posoudit výsledky monitoringu Státní veterinární správy ČR týkající se ...
    • Zhodnocení mikrobiologické kvality zvěřiny 

      Tůmová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
      Zvěřina představuje odedávna významnou složku lidské výživy, avšak hygienické požadavky na její získávání, uchovávání a přípravu se v porovnání s požadavky na maso hospodářských zvířat vyvíjely pomaleji. Správná manipulace ...
    • Optimalizace vlastností obalu vybraného masného výrobku 

      Zajícová, Vladana (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce zpracovaná na téma optimalizace vlastností obalu vybraného masného výrobku se zabývá experimentálním testováním vlastností plastových střev, konkrétně určených pro trvanlivý salám Vysočina. Pro pokusné ...
    • Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety 

      Hosnedlová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
      Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ...
    • Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu 

      Varousová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů ...
    • Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu 

      Svobodová, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ...
    • Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék 

      Tomášková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ...
    • Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků 

      Hradilová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ...
    • Vyhodnocení kvality mléka ve vybraných zemích Evropské unie 

      Pokorný, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá posouzením kvalitativních ukazatelů dodávek syrového kravského mléka v rámci Evropské unie (EU) a České republiky (ČR), v závislosti na roku a průběhu roku. V rámci EU byly zjištěny průměrné hodnoty ...
    • Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku 

      Doubravová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
      Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ...
    • Produkce enzymových hydrolyzátů z bílkovin semen lnu a hodnocení jejich vlastností 

      Hašková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
      Tato práce se zabývá vlivem hydrolýzy proteinových izolátů (PI) ze tří různých odrůd lnu (Libra, Agriol a Raciol) na antioxidační vlastnosti a vybrané funkční vlastnosti: rozpustnost, vaznost vody a tuku, emulgační ...
    • Srovnání stravovacích návyků žáků základní školy v malé obci a v krajském městě 

      Mátlová, Zdislava (Jihočeská univerzita, 2021)
      Práce se věnuje tématu stravovacích návyků žáků druhého stupně základní školy. Téma výživy dětí je velmi významnou kategorií vědeckého bádání. Školní věk je označován jako dynamický věk především pro fyzický růst a duševní ...
    • Reakce brambor pro výrobu škrobu na aplikaci hnojiva Lyckeby koncentrát 

      Doubek, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
      Lyckeby koncentrát je nové ekologické hnojivo vyrobené z odpadní hlízové šťávy při výrobě bramborového škrobu. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv tohoto hnojiva na vybrané odrůdy brambor pro výrobu škrobu. Sledovány ...
    • Kontrola masné užitkovosti u jehňat kříženců plemen suffolk, texel a zwartbles 

      Jiříková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
      Vyhodnocení masné užitkovosti kříženců plemen zwartbles-sugffolk a zwartbles- texel v první generaci a oveření vlivu křížení masných plemen na porážkovou hmotnost a složení jatečně upraveného těla.
    • Porovnání senzorických vlastností točených piv 

      Čeněk, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ...
    • Hodnocení růstové schopnosti telat plemene galloway ve vybraném stádě masného skotu 

      Karas, Aleš (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem práce bylo zhodnotit růstovou schopnost telat plemene galloway ve vybraném podniku. Zdrojem dat byla KUMP a sledované období bylo od roku 2005 do roku 2020 tedy celkem 16 let. V práci byly sledovány ukazatele ...
    • Chov plemene suffolk v horských oblastech 

      Kořán, Matěj (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce bylo zjištění vlivu nadmořské výšky na reprodukční a produkční ukazatele plemene suffolk. Byly porovnány dvě farmy s rozdílnou nadmořskou výškou od roku 2016 do roku 2020. Ve sledovaném období ...