DSpace Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 41-60 z 42270
-
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
(Jihočeská univerzita, 2021)This thesis focuses on the influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties. The aim of this study was to improve wheat yields and includes further mixing of wheat ... -
Reologické vlastnosti směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce je zaměřena na komplexní analýzu reologických vlastností směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky. Na základě výsledných analýz a vlastního pekařského experimentu, se jevila směs s přídavky cvrččí mouky ... -
Hodnocení plodnosti skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo zjistit úrovně reprodukce skotu v České republice, ve světě a ve vybraném podniku, následně je porovnat a zjistit vlivy, které na ně působí. Pro zhodnocení reprodukce byl vybrán podnik ARGA ... -
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit jakostní znaky masa z faremně chova-ných jelenů a srovnat je se znaky hovězího masa mladých býků shodného věku a podobných podmínek chovu na základě chemického složení svaloviny. Do ... -
Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vlivu dvou odlišných způsobů porážky zvířat na kvalitu masa, a to pomocí stanovení jednotlivých jakostních ukazatelů daňčího masa, a následné porovnání výsledků. Na odebraných vzorcích ... -
Zhodnocení monitoringu mykotoxinů ve vybraných surovinách
(Jihočeská univerzita, 2021)Kontaminace krmiv a potravin cizorodými látkami představuje dlouhodobý globální problém a je jí věnována velká pozornost. Cílem diplomové práce bylo posoudit výsledky monitoringu Státní veterinární správy ČR týkající se ... -
Zhodnocení mikrobiologické kvality zvěřiny
(Jihočeská univerzita, 2021)Zvěřina představuje odedávna významnou složku lidské výživy, avšak hygienické požadavky na její získávání, uchovávání a přípravu se v porovnání s požadavky na maso hospodářských zvířat vyvíjely pomaleji. Správná manipulace ... -
Optimalizace vlastností obalu vybraného masného výrobku
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce zpracovaná na téma optimalizace vlastností obalu vybraného masného výrobku se zabývá experimentálním testováním vlastností plastových střev, konkrétně určených pro trvanlivý salám Vysočina. Pro pokusné ... -
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
(Jihočeská univerzita, 2021)Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ... -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů ... -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ... -
Vyhodnocení kvality mléka ve vybraných zemích Evropské unie
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením kvalitativních ukazatelů dodávek syrového kravského mléka v rámci Evropské unie (EU) a České republiky (ČR), v závislosti na roku a průběhu roku. V rámci EU byly zjištěny průměrné hodnoty ... -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Produkce enzymových hydrolyzátů z bílkovin semen lnu a hodnocení jejich vlastností
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato práce se zabývá vlivem hydrolýzy proteinových izolátů (PI) ze tří různých odrůd lnu (Libra, Agriol a Raciol) na antioxidační vlastnosti a vybrané funkční vlastnosti: rozpustnost, vaznost vody a tuku, emulgační ... -
Srovnání stravovacích návyků žáků základní školy v malé obci a v krajském městě
(Jihočeská univerzita, 2021)Práce se věnuje tématu stravovacích návyků žáků druhého stupně základní školy. Téma výživy dětí je velmi významnou kategorií vědeckého bádání. Školní věk je označován jako dynamický věk především pro fyzický růst a duševní ... -
Reakce brambor pro výrobu škrobu na aplikaci hnojiva Lyckeby koncentrát
(Jihočeská univerzita, 2021)Lyckeby koncentrát je nové ekologické hnojivo vyrobené z odpadní hlízové šťávy při výrobě bramborového škrobu. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv tohoto hnojiva na vybrané odrůdy brambor pro výrobu škrobu. Sledovány ... -
Kontrola masné užitkovosti u jehňat kříženců plemen suffolk, texel a zwartbles
(Jihočeská univerzita, 2021)Vyhodnocení masné užitkovosti kříženců plemen zwartbles-sugffolk a zwartbles- texel v první generaci a oveření vlivu křížení masných plemen na porážkovou hmotnost a složení jatečně upraveného těla. -
Porovnání senzorických vlastností točených piv
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ...