Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorProvázková, Eliška
dc.date.accessioned2021-11-24T14:28:03Z
dc.date.available2021-11-24T14:28:03Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-09-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/6138
dc.description.abstractCílem marketingového výzkumu v této práci je zjistit, metodou dotazování alespoň u 200 respondentů, zda existují nějaké rozdíly v přípravě kávy mezi spotřebiteli s různým pohlavím, věkem, vzděláním a velikostí bydliště. Co je pro spotřebitele kávy největším nákupním stimulem a jestli za poslední dobu změnili své zvyklosti v přípravě a nakupování kávy a jakou značku, typ, velikost balení a způsob přípravy kávy preferují. Teoretická část práce se zabývá pěstováním kávy, způsoby její přípravy, spotřebou kávy v ČR a ve světě, kávovou kulturou, formováním trhu v ČR a marketingovým výzkumem. Praktická část se zaměřuji hlavně na výzkum konečného spotřebitele, výzkum prodeje, výrobkový a prognostický výzkum a částečně také celkovou analýzu trhu a výzkum reklamy. Závěrečná fáze ukazuje na současné trendy kávového trhu. Ukazuje, že za posledních 10 let došlo ke změně zvyklostí v přípravě kávy, kdy dnešní trend směřuje k presované kávě. Změnily se i preference velikosti spotřebitelského balení káva směrem k většímu balení kávy. Zvýšil se počet konzumentů kávy, kteří ji nakupují v hypermarketu. Největším nákupním stimulem je chuť kávy. Nejpreferovanější je střední cenová hladina. V supermarketu i hypermarketu spotřebitelé nejčastěji nakupují instantní kávu. Nejčastější přípravou pražené zrnkové nebo mleté kávy je espresso, které nejvíce upřednostňují noví konzumenti kávy. U pražené zrnkové kávy, kterou mají noví spotřebitelé raději, než kávu mletou, roste obliba většího spotřebitelského balení. Ženy častěji než muži nakupují v supermarketu nebo hypermarketu a více než muži podléhají vlivu reklamy. Vzdělanější konzumenti upřednostňují espresso, zatímco méně vzdělaní spotřebitelé tureckou kávu, k jejíž přípravě je nejčastěji používána pražená mletá káva. Vzdělanější konzumenti také častěji navštěvují hypermarket, než nejméně vzdělaní.cze
dc.format87 s.
dc.format87 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkávacze
dc.subjectpražená zrnková kávacze
dc.subjectinstantní kávacze
dc.subjectespressocze
dc.subjectturecká kávacze
dc.subjecttyp kávycze
dc.subjectpříprava kávycze
dc.subjectcenová hladina kávycze
dc.subjectvelikostcze
dc.subjectspotřebitelské preferencecze
dc.subjectcoffeeeng
dc.subjectroasted coffeeeng
dc.subjectinstant coffeeeng
dc.subjectexpress coffeeeng
dc.subjectturkish coffeeeng
dc.subjecttype of coffeeeng
dc.subjectpreparation of coffeeeng
dc.subjectprice of coffeeeng
dc.subjectsizeeng
dc.subjectconsumer?s preferenceseng
dc.titleTrendy ve spotřebě kávycze
dc.title.alternativeTrends in the Consumption of Coffeeeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28539
dc.description.abstract-translatedThe target of the marketing research in this work is to find out if there are some differences in the preparation of the coffee between users of various gender, age, education and a size of a place where they live. I used a method of questioning of at least 200 respondents. The next goal of this work is to find out what is for the consumers the most important shopping motivation, if they prepare and buy their coffee differently over the past years. Then I will write something about what they prefer - which brand, type, size of packaging. The theoretical part is about plantation of coffee, how coffee prepares, consumption of coffee in the Czech Republic and in the world, the culture of coffee, a creation of the market in the Czech Republic and a marketing research. The practical part mainly focuses on the research of the end user, sales research, research of product and prognosis. The practical part partly examines the total market analysis and the advertising research. The final part shows the current trends on the coffee market. It shows that over the past 10 years the habits in preparation of coffee has changed because the present trend aims at coffee express. The preferences concerning the size of the packaging has also changed ? coffee directs toward bigger package. The number of people who drink coffee and buy it in the hypermarket has risen. The biggest shopping incentive is the taste. The most preferred is the middle price level. Consumers most often buy the instant coffee in supermarket and in hypermarket. The most common preparation of roasted coffee is express coffee which is preferred by new consumers. Women do shopping in supermarket or hypermarket more often than men and women are more influenceable by an advertisement than men. More educated users prefer express coffee while less educated consumers prefer turkish coffee. More educated consumers more often visit hypermarket than less educated.eng
dc.date.accepted2013-10-08
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineÚčetnictví a finanční řízení podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam