Prohlížení Kvalifikační práce dle názvu
Zobrazují se záznamy 17692-17711 z 41805
-
Numerusvariation deutscher Substantive. Eine korpusgestützte Fallstudie am Beispiel von Aula, Pizzeria, Sauna und Schema
(Jihočeská univerzita, 2014)Cílem této bakalářské práce je provést analýzu čtyř německých substantiv s pomocí korpusu DeReKo a jeho programu COSMAS II. Bakalářská práce je rozdělena na 2 části: praktickou a teoretickou. Teoretická část se zabývá ... -
Numerusvariation deutscher Substantive. Eine korpusgestützte Fallstudie am Beispiel von Embryo, Konto, Risiko und Torso.
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této práce je provést analýzu čtyř německých substantiv za pomoci korpusu DeReKo a jeho nástroje COSMAS II (Corpus Search, Management and Analysis System). Teoretická část se věnuje problematice korpusové lingvistiky ... -
Nutná obrana
(Jihočeská univerzita, 2009)Práce vytváří ucelený pohled na problematiku a současné pojetí nutné obrany v České republice, jakožto jedné z okolností vylučující protiprávnost, která je vymezena v § 13 zákona č. 140/1961 sb., trestního zákona. Smyslem ... -
Nutná obrana - historie, současnost a budoucnost
(Jihočeská univerzita, 2012)Nutná obrana - historie, současnost a budoucnost Svou prací poskytuji ucelený a v jeden celek sumarizovaný přehled institutu nutné obrany, který laikovi přináší návod na jeho využití v zákonem stanovených mezích. Především, ... -
Nutná obrana jako okolnost vylučující protiprávnost
(Jihočeská univerzita, 2019)Práce se zabývá nutnou obranou z hlediska trestního práva a přibližuje toto téma laické veřejnosti. Hlavním cílem je vytvoření uceleného, objektivního pohledu na problematiku nutné obrany v České republice a přiblížení ... -
Nutraceutický vliv fermentovaných potravin na člověka
(Jihočeská univerzita, 2008)Tato bakalářská práce se zabývá nutraceutickým vlivem fermentovaných potravin na lidskou imunitu, na stav oxidativního stresu a na kvalitu života. Prezentuje probiotika, prebiotika a synbiotika a jejich předpokládaný vliv ... -
Nutraceutický vliv fermentovaných produktů na imunitu a obranyschopnost u člověka
(Jihočeská univerzita, 2008)Tato bakalářská práce osvětluje nutraceutický vliv fermentovaných výrobků na imunitu u člověka. Objasňuje vliv probiotik, prebiotik a synbiotik na počet lidských lymfocytů. Zkoumalo se, zda má opakovaného podávání ... -
Nutraceutika a jejich zdravotní význam. Metaanalytická studie.
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato bakalářská práce pojednává o nutraceutických produktech a o jejich pozitivním významu na lidský organismus. Klade velký důraz na prastaré fermentační technologie, pomocí kterých vznikají pro dnešní dobu nezbytné ... -
Nutrice pacientů na chirurgických odděleních
(Jihočeská univerzita, 2015)Bakalářská práce nazvaná Nutrice pacientů na chirurgických odděleních se zabývá výživou chirurgických pacientů, jejich energetickým příjmem a příjmem základních živin během pobytu v nemocnici, tj. bílkovin, tuků a sacharidů. ... -
Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého
(Jihočeská univerzita, 2011)Konopí seté (Cannabis sativa) je tradiční přadná a olejná rostlina. Jeho využití je všestranné. Konopná semena byla už v historii konzumována jako nutričně hodnotná potravina. Cílem práce je shrnout informace o nutriční ... -
Nutriční gramotnost studentů středních škol
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato bakalářská práce se zabývá nutriční gramotností studentů středních škol. Cílem práce je zmapovat nutriční informovanost studentů, jaké znalosti mají studenti o racionální výživě, zda se o ni zajímají a odkud získávají ... -
Nutriční hodnota stravy v zařízeních s pečovatelskou službou
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem bakalářské práce bylo posoudit, zda je strava, poskytovaná zařízením, pro respondenty dostatečně výživově hodnotná a pestrá, a určit, zda je strava uzpůsobená zdravotnímu stavu respondentů z hlediska konzistence ... -
Nutriční opatření u dětských pacientů s Crohnovou chorobou
(Jihočeská univerzita, 2021)Bakalářská práce se zabývá výživou dětských pacientů s Crohnovou chorobou. Cílem práce je zjistit, zdali jsou rodiče pacientů a samotní pacienti v oblasti výživy dostatečně informovaní a jaký dopad měla Crohnova choroba ... -
Nutriční péče na dětských klinikách a nemocničních zařízeních
(Jihočeská univerzita, 2016)Hlavním cílem bakalářské práce s názvem Nutriční péče na dětských klinikách a v nemocničních zařízeních je zhodnotit, zda jsou realizovány a zároveň kontrolovány nutriční normy, které jsou pro starší dětské pacienty ... -
Nutriční prevence a léčba dekubitů u seniorů
(Jihočeská univerzita, 2018)Bakalářská práce nazvaná Nutriční prevence a léčba dekubitů u seniorů se zabývá stavem výživy klientů v Domově pro seniory Máj České Budějovice a následnou nutriční intervencí u rizikových klientů. Dekubity jsou onemocnění, ... -
Nutriční screening jako indikátor kvality ošetřovatelské péče
(Jihočeská univerzita, 2010)Správná výživa je nezbytná pro každého člověka, ať už zdravého, či nemocného. Výživa je ale podle docenta Kohouta ve zdravotnických i sociálních zařízeních v České Republice jednou z oblastí, která bývá nejvíce zanedbávána. Ve ... -
Nutriční screening jako součást ošetřovatelské diagnostiky u dialyzovaných pacientů
(Jihočeská univerzita, 2011)Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nutričního screeningu pacientů s chronickým selháním ledvin v terminálním stádiu, kteří se léčí pomocí hemodialýzy. Odpovídající výživa je nedílnou součástí jejich léčby, a proto ... -
Nutriční stav a příjem potravy u klientů v domově seniorů
(Jihočeská univerzita, 2018)Tato bakalářská práce s názvem Nutriční stav a příjem potravy u klientů v domově seniorů se snaží zmapovat celkový stav výživy seniorů. Zaměřuje se na seniory žijící v domově seniorů v Jihočeském kraji, ve kterém chybí ... -
Nutriční stav a příjem potravy u seniorů žijících doma
(Jihočeská univerzita, 2017)Bakalářská práce s názvem "Nutriční stav a příjem potravy u seniorů žijících doma" se zabývá problematikou výživy seniorů, příjmem potravy a také jejich nutričním stavem. Teoretická část práce se zabývá nejprve základními ... -
Nutritional requirements of ticks.
(Jihočeská univerzita, 2017)Ticks acquire nutrients only by a parasitic nature of feeding on animals, including humans. During this process, a wide array of pathogens is transmitted. Ticks of the Ixodidae family receive exactly one blood meal in ...