Zobrazují se záznamy 17692-17711 z 41805

    • Numerusvariation deutscher Substantive. Eine korpusgestützte Fallstudie am Beispiel von Aula, Pizzeria, Sauna und Schema 

      Slavíková, Irena (Jihočeská univerzita, 2014)
      Cílem této bakalářské práce je provést analýzu čtyř německých substantiv s pomocí korpusu DeReKo a jeho programu COSMAS II. Bakalářská práce je rozdělena na 2 části: praktickou a teoretickou. Teoretická část se zabývá ...
    • Numerusvariation deutscher Substantive. Eine korpusgestützte Fallstudie am Beispiel von Embryo, Konto, Risiko und Torso. 

      Stehlíková, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem této práce je provést analýzu čtyř německých substantiv za pomoci korpusu DeReKo a jeho nástroje COSMAS II (Corpus Search, Management and Analysis System). Teoretická část se věnuje problematice korpusové lingvistiky ...
    • Nutná obrana 

      Sedlář, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
      Práce vytváří ucelený pohled na problematiku a současné pojetí nutné obrany v České republice, jakožto jedné z okolností vylučující protiprávnost, která je vymezena v § 13 zákona č. 140/1961 sb., trestního zákona. Smyslem ...
    • Nutná obrana - historie, současnost a budoucnost 

      Bajcurová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
      Nutná obrana - historie, současnost a budoucnost Svou prací poskytuji ucelený a v jeden celek sumarizovaný přehled institutu nutné obrany, který laikovi přináší návod na jeho využití v zákonem stanovených mezích. Především, ...
    • Nutná obrana jako okolnost vylučující protiprávnost 

      Němcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
      Práce se zabývá nutnou obranou z hlediska trestního práva a přibližuje toto téma laické veřejnosti. Hlavním cílem je vytvoření uceleného, objektivního pohledu na problematiku nutné obrany v České republice a přiblížení ...
    • Nutraceutický vliv fermentovaných potravin na člověka 

      Korandová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2008)
      Tato bakalářská práce se zabývá nutraceutickým vlivem fermentovaných potravin na lidskou imunitu, na stav oxidativního stresu a na kvalitu života. Prezentuje probiotika, prebiotika a synbiotika a jejich předpokládaný vliv ...
    • Nutraceutický vliv fermentovaných produktů na imunitu a obranyschopnost u člověka 

      Eiblová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
      Tato bakalářská práce osvětluje nutraceutický vliv fermentovaných výrobků na imunitu u člověka. Objasňuje vliv probiotik, prebiotik a synbiotik na počet lidských lymfocytů. Zkoumalo se, zda má opakovaného podávání ...
    • Nutraceutika a jejich zdravotní význam. Metaanalytická studie. 

      Marková Chocholová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
      Tato bakalářská práce pojednává o nutraceutických produktech a o jejich pozitivním významu na lidský organismus. Klade velký důraz na prastaré fermentační technologie, pomocí kterých vznikají pro dnešní dobu nezbytné ...
    • Nutrice pacientů na chirurgických odděleních 

      Čermáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
      Bakalářská práce nazvaná Nutrice pacientů na chirurgických odděleních se zabývá výživou chirurgických pacientů, jejich energetickým příjmem a příjmem základních živin během pobytu v nemocnici, tj. bílkovin, tuků a sacharidů. ...
    • Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého 

      Půlpytlová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
      Konopí seté (Cannabis sativa) je tradiční přadná a olejná rostlina. Jeho využití je všestranné. Konopná semena byla už v historii konzumována jako nutričně hodnotná potravina. Cílem práce je shrnout informace o nutriční ...
    • Nutriční gramotnost studentů středních škol 

      Mátlová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2021)
      Tato bakalářská práce se zabývá nutriční gramotností studentů středních škol. Cílem práce je zmapovat nutriční informovanost studentů, jaké znalosti mají studenti o racionální výživě, zda se o ni zajímají a odkud získávají ...
    • Nutriční hodnota stravy v zařízeních s pečovatelskou službou 

      Kohoutová, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem bakalářské práce bylo posoudit, zda je strava, poskytovaná zařízením, pro respondenty dostatečně výživově hodnotná a pestrá, a určit, zda je strava uzpůsobená zdravotnímu stavu respondentů z hlediska konzistence ...
    • Nutriční opatření u dětských pacientů s Crohnovou chorobou 

      Čadová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
      Bakalářská práce se zabývá výživou dětských pacientů s Crohnovou chorobou. Cílem práce je zjistit, zdali jsou rodiče pacientů a samotní pacienti v oblasti výživy dostatečně informovaní a jaký dopad měla Crohnova choroba ...
    • Nutriční péče na dětských klinikách a nemocničních zařízeních 

      Metelcová, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Hlavním cílem bakalářské práce s názvem Nutriční péče na dětských klinikách a v nemocničních zařízeních je zhodnotit, zda jsou realizovány a zároveň kontrolovány nutriční normy, které jsou pro starší dětské pacienty ...
    • Nutriční prevence a léčba dekubitů u seniorů 

      Děkanová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
      Bakalářská práce nazvaná Nutriční prevence a léčba dekubitů u seniorů se zabývá stavem výživy klientů v Domově pro seniory Máj České Budějovice a následnou nutriční intervencí u rizikových klientů. Dekubity jsou onemocnění, ...
    • Nutriční screening jako indikátor kvality ošetřovatelské péče 

      Lenková, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
      Správná výživa je nezbytná pro každého člověka, ať už zdravého, či nemocného. Výživa je ale podle docenta Kohouta ve zdravotnických i sociálních zařízeních v České Republice jednou z oblastí, která bývá nejvíce zanedbávána. Ve ...
    • Nutriční screening jako součást ošetřovatelské diagnostiky u dialyzovaných pacientů 

      Stejskalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
      Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nutričního screeningu pacientů s chronickým selháním ledvin v terminálním stádiu, kteří se léčí pomocí hemodialýzy. Odpovídající výživa je nedílnou součástí jejich léčby, a proto ...
    • Nutriční stav a příjem potravy u klientů v domově seniorů 

      Zemenová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2018)
      Tato bakalářská práce s názvem Nutriční stav a příjem potravy u klientů v domově seniorů se snaží zmapovat celkový stav výživy seniorů. Zaměřuje se na seniory žijící v domově seniorů v Jihočeském kraji, ve kterém chybí ...
    • Nutriční stav a příjem potravy u seniorů žijících doma 

      Charvátová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
      Bakalářská práce s názvem "Nutriční stav a příjem potravy u seniorů žijících doma" se zabývá problematikou výživy seniorů, příjmem potravy a také jejich nutričním stavem. Teoretická část práce se zabývá nejprve základními ...
    • Nutritional requirements of ticks. 

      Perner, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
      Ticks acquire nutrients only by a parasitic nature of feeding on animals, including humans. During this process, a wide array of pathogens is transmitted. Ticks of the Ixodidae family receive exactly one blood meal in ...